Om oss

Ericssons Bildemontering

Ericssons Bildemontering AB är ett auktoriserat företag för demontering av bilar. Vi demonterar dygt 1000 bilar per år. Företaget är beläget 8 km utanför Värnamo i ett samhälle som heter Kärda. Vi har 15000  mtomt samt 2500  m2 lageryta under tak. Företaget har 11 anställda.

Affärsidé

Vår affärsidé är att i första hand återanvända och i andra hand återvinna fordonsdelar på ett ekonomiskt sätt. Vi tar emot alla modeller av personbilar, mopedbilar, fyrhjulingar samt lätta lastbilar och skåpbilar för dränering och demontering. Efter dränering/demontering går delar och vätskor till återanvändning och återvinning. 

Butiken

I företagets butik säljs såväl begagnade som nya delar. Vi säljer även däck samt hjälper kunden med demontering och montering i egen verkstad.

Företagets historia

Tidningsartiklar

Tillstånd

Ericssons Bildemontering har sedan många år beviljats tillstånd enligt förordningen (1998:402) om handel med skrot. Sedan mars 2013 är företaget certifierat enligt SBR:s kvalitet och miljösystem som uppfyller de krav som producenterna kräver av bildemonteringarna. Systemet är anpassat för branschen.

Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund

Företaget är också medlem i bildemonteringarnas branschorganisation, SBR (Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund), där det ställs vissa krav för att bli beviljad medlemskap. Vi är också medlemmar i Bilretur, bilproducenternas gemensamma mottagningssystem för uttjänta bilar.

SBR  - Ericssons Bildemontering

© Ericssons Bildemontering